Lysdesignværkstedet – UíF18 – Súni Joensen

blog

Lysdesignværkstedet – UíF18 – Súni Joensen

Súni Joensen er leder på Lysdesignværkstedet påUng í Føroyum 2018.

Her er hans hilsen til jer:

Og Gud sagde: ”Vær lys!”. Og der var lys. Der så Gud lysdesigneren stå klar, langt før alle de andre var mødt på arbejde.

Jeg hedder Súni, og jeg flæder mig til at invitere jer til den nye workshop, som omhandler lysdesign. Jeg bor lige nu i Danmark hvor jeg til dagligt arbejder med lysdesign til teater, opera, dans koncerter etc.

Jeg har taget uddannelse i lysdesign på DenDanske Scenekunstskole í København.

At designe lys til scenen er som at male et levende billede i 3D, og sammen skal vi forsøge at skabe disse billeder. I værkstedet kommer vi til at røre ved alle de grundlæggende begreber inden for lysdesign. Vi kommer dog ikki kun til at tale, men sandelig også at arbejde med lyset og SKABE levende billeder med lyset. Værkstedet slutter med, at vi sammen skal designe og afvikle lyset til den store slutforestilling om søndagen, hvor alle de andre værkstedesdeltager skal på scenen. Derfor forestiller jeg mig, at vi kommer til at have et tæt samarbejde med de andre værksteder, således, at vi kan skabe den bedst mulige forestilling.

Vi ses!

I kan læse mere om Súni på hans webside.