Litteraturværkstedet – UíF18 – Eiríkur Örn Norðdahl

Her er hans hilsen til jer:

Hej.

Jag heter Eiríkur Örn Norðdahl och jag är en isländsk författare, poet och översättare. Jag kommer att va handledare på skrivarkursdelen.

Jag har jobbat mycket inom experimentell litteratur, med ljudpoesi, bildpoesi, videopoesi, performativ poesi och konceptuell poesi, som är översatt till kring 20 olika språk, men också skrivet fem romaner som har utkommit eller ska komma ut på nio olika språk. Jag är 39 år gammal, gift och har två barn (4 och 8 år), från Ísafjörður i nordvästra Island, där jag bor, men jag spanderar också mycket tid i Sverige, på grund av min frus familj.

I skrivarkursen kommer vi att använda olika verktyg för att utforska språkets möjligheter tillsammans och producera ett par kortare tekster.

Jag vill gärna att ni tar med er två korta texter själva – det kan vara dikter men det får också vara snuttar från prosa. Men inte längre en typ 100 ord var. Den ena ska ni ha skrivit själva och den andra ska ni hitta i en bok – er favorit passage.

Ta också med er verktyg för att skriva med – det får vara papper och penna, dator, kalvskinn, telefon, diktafon eller vad som helst annat ni skriver bekvämt med. 

Læs mere om Eirík på hans webside og se hans digte på YouTube.

Nøgleord: , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.